2012

Újabb Országos eTwinning siker

2012. október 19-én angolos diákjaink egy csoportja ismét részt vett az e-Twinning Magyarország versenyén, ahonnan az előkelő, országos 2. helyezéssel tértek haza.

Egy éves komoly előkészítő munka előzte meg a versenyt. Egy évig tartó közös munka, közös projekt 5 európai testvériskolával. 4. a osztályosaink a ”Faster, Higher, Stronger” Nemzetközi eTwinning projektben vettek részt, amelynek címe az Olimpiai Játékok mottója: „Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben”. A közös munkába bevonták intézményünk összes sportiskolását, akik sportosztályként különböző sport és sporthoz kapcsolódó feladatot végeztek el Csehország, Szlovákia, Málta, Lengyelország és Nagy-Britannia hasonló korú diákjaival. Testnevelés órákon havi rendszerességgel végeztek meghatározott gyakorlatokat vagy játékokat, Karsai Éva testnevelő tanárnő irányításával. Péter Ágnes angol tanárnő a kapcsolattartásban volt a segítségükre, hiszen a projekt közös nyelve az angol volt. Sok más érdekes feladat színesítette a felkészülési évet, motiválta a diákjainkat, melyek közül a legnépszerűbbek az olimpiai kabala készítése, és az olimpiai póló tervezése voltak.
Az éves együttműködés során a gyerekek elkészítettek egy 6 nyelvű sport szótárt, valamint büszkén mutatták be iskolánkat, városunkat és az iskolánkban zajló nagyobb eseményeket, például: az Egészség Napot, a Fut a Sulit, a Kőrösi Napi megnyitót és Gálát, a 2. a osztály vitamin napját és sorolhatnánk még tovább…

A közös munka során a testvériskolák diákjai megismerhették egykori olimpiai bajnokainkat. Megszerzett ismereteik elmélyítésében segítségükre voltak a színvonalas és színes Power Point bemutatók. A projekt tanév végén nemzeti minősítést kapott, ami előfeltétele volt az országos versenyen való részvételnek.
Az egy évig tartó közös gondolkodás eredményeként a gyerekek jártasságot szereztek az IKT eszközök tanulásban való használatában.  Fejlődött angol nyelvtudásuk, bővültek ismereteik az ötkarikás játékokról, az olimpikonokról, és az olimpiai eszme üzenetéről. A sokoldalú, folyamatos közös tevékenység növelte a résztvevők sport iránti érdeklődését, kitartását, hozzájárult a sportszerűség fontosságának megerősítéséhez, és elmélyítéséhez. S nem utolsó sorban megismerték és folyamatos kapcsolatot tartottak 5 ország diákjaival.

Alábbi tanulóink öregbítették iskolánk és városunk hírnevét az országos megmérettetésen szerzett 2. helyezéssel:
 
  1. Hodossy Petra 6. b, szóvivő
  2. Bódai Bence 5.a
  3. Dankó Péter 5.a
  4. Kóródi Gergő 5.a
  5. Kóródi Réka 5.a
  6. Kovács-Sipeki Cintia 5.a
  7. Pintér András 5.a
  8. Surányi Petra 5.a
  9. Tóth Gergő 5.a
  10. Vigh Diána 5.a
Gratulálunk!

Elérhetőség

Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2120 Dunakeszi
Garas utca 26.

OM: 037314
Tankerületi azonosító: PC2401
Munkaidőben,
Titkárság:
+36-30-682-4782
Intézményvezető:
+36-30-682-4650
iskola@dunakeszikorosi.hu