Szeretettel várjuk az érdeklődőket a 2018. évi Kőrösi Gálára

április 21-én, szombaton 9 órára iskolánk aulájába

Kőrösi Gála

Az iskolanapokhoz a kezdetektől társult ünnepi műsor, ami a nyolcvanas évek végén meghívott tudósok és művészek, társulatok előadásait jelentették méltó környezetben a József Attila Művelődési Központ színháztermében. 
1990. tekinthető talán korszakválasztónak, hiszen ekkor érkeztek elsőkét hozzánk a székelykeresztúri - később testvériskolává lett - Petőfi Sándor Általános Iskola néptáncosai, népzenészei és tornászai, akik fergeteges és lélegzetelállító művészeti és sport programmal mutatkoztak be az iskolanapokat lezáró gálaműsoron. A rendszerváltással megszűntek a kisdobos és úttörő seregszemlék - ami nevelőinket is arra ösztönözte, hogy a Kőrösi Gála legyen a színtere a kiemelkedő tanulói produkciók bemutatásának. A kilencvenes évek végétől kezdett egy új szokás hagyománnyá válni: a nyolcadikos tanulóink erre az alkalomra készített közös sportos-táncos befejező műsorszáma, nem sokkal később pedig az iskolai zászlósok nyitó bevonulása és zászlóforgató előadása. 
Napjainkban is ez a keret, melyet a gála második része zár le, ahol ünnepélyes formában kerül kihirdetésre az a tíz alsós kisdiák és tíz felsős tanulónk, akik a legsikeresebbek voltak az azévi versengésben. Értékes könyvjutalmakat, elismerő oklevelet kapnak, az első helyezetteknek pedig a Kőrösi emlékérem dukál a nagyszámú közönség vastapsa mellett. A legizgalmasabb része a gálának az osztályversenyek eredményhirdetése. A győztes osztály alsó s felső tagozatról is egy-egy tanításnélküli jutalom napot használhat fel a jól megérdemelt munka elismeréseként, valamint egy évig a birtokosa lesz a Kőrösi Vándorserlegnek.
 

Elérhetőség

Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2120 Dunakeszi
Garas utca 26.

OM: 037314
Tankerületi azonosító: PC2401
Munkaidőben,
Titkárság:
+36-30-682-4782
Intézményvezető:
+36-30-682-4650
iskola@dunakeszikorosi.hu